We who are opressed love thoose who fight against opression and the opressors! Part Drei

Nu i veckan så har journalisten Dawit Isaak suttit fängslad utan rättegång i ganska exakt tio år. tio år i en misär som vi inte ens kan föreställa oss och det är osäkert om han fortfarande är vid liv då fängelset används för att få besvärliga personer att försvinna.
Och såhär lagom till "jubileumet" så kräver Carl oljefläcken Bildt och resten av regeringen att Isaak ska släppas. Passande. Det är samma regering som har försökt få karlstackarn fri med "tyst diplomati" i ett jävla tag. Har ju funkat sådär kan man tycka. Man kan även tycka att när en medborgare utsätts för så grova brott mot mänskliga rättigheter så bör man jobba liiiiite hårdare än vad man har ju gjort hittills. Den tysta diplomatin har ju inte direkt varit någon dundersuccé.

Tacka vet jag Turkiet som efter Israels slakt av Ship to gaza-aktivister nästan går i krig för att få upprättelse. Inte helt hundra det heller, men det är iallafall en reaktion.
En reaktion som behövs mot USAs skyddslingar och tillika förtryckarstaten nummer ett. Maddafuckin Israel! 
 
Appropå det så gör jag en liten återknytning till Sveriges jävla slapphänthet i orättvisor, imorgon ansöker Palestina om fullvärdigt medlemskap i FN, något som skulle göra otroligt mkt för situationen på västbanken om man får till en tvåstatslösning. JävlajävelsUSA kommer såklart att lägga in sitt veto mot detta så det blir inget med det.
Men det skulle ändå ha ett värde om Sveriges regering skulle erkänna Palestina som en fullvärdig stat. Gör dom det? Nej.  Jävla Carl oljefläcken Bildt och co kan ju absolut inte göra något som sticker i pappa Amerikas ögon.

"Sverige ska vara en stark röst för fred, frihet och försoning i Europa och i världen. Demokratin, folkrätten och de mänskliga rättigheterna ska utgöra hörnstenar i vår utrikespolitik."

Så står det i regeringsdeklarationen. Vilken jävla bullshit! Skitsverige!


Vart finns Dag Hammarskjöld när man behöver honom?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0