Like sand through the hourglass...(Day 16)

Det här har jag verkligen varit skitsämst på. Upptäckte att det kanske inte var så kul som jag hade förväntat mig, ämnar dock att fullfölja det hela så idag midsommarafton till ära så ger jag er...

Day 16 – A song that you used to love but now hate
Ingen föds ju perfekt , inte jag heller. Mina musikaliska preferenser har tagit många kringelkrokar genom åren. Dom flesta kan jag fortfarande stå för och oftast gilla än idag, men sen har vi dom där låtarna och bandet som får en att vilja ta till skämskudden. Metallica till exempel. Visst en del gamla grejer är fortfarande bra, men att jag under en (förhoppningsvis väldigt.) kort period  på högstadiet tyckte att "Sad But True" var bland det tuffaste som fanns är inte okej..


Tur att du kammade till dig ungjävel.


Who's a-gonna buy our missiles Who's a-gonna buy our guns

Det var ytterliggar en sak som fick mig att vifta med hatten under dagens genomgång av dagstidningarnas hemsidor. Mycket nu, vet inte om det beror på att jag jag är glad och kanske en gnutta mer mentalt stabil än vad jag har varit på länge eller om det är så att det faktiskt finns mer vettiga människor i detta land än vad man tror vid en första anblick.

Svenska Dagbladet Länk

Omöjligt att betala mer i skatt – bättra skänka pengarna

21 juni 2011 kl 19:32

Det går inte att betala mer i skatt än vad man är skyldig staten.
Det har en privatperson som försökt fått lära sig.
Skatteverket rekommenderade att skänka bort pengarna istället eftersom de ”gör mer nytta där än i regeringens skattkista”.

En privatperson skrev i sin deklaration att han ville betala extra skatt.

Motiveringen var att:

”Du och jag säljer, i likhet med andra svenskar, vapen för 1500 kronor per år. De intjänade pengarna lägger vi sen på att köpa sjukvåd, utbildning och infrastruktur. Det är min övertygelse att vi kan klara att betala för allt att det utan att fläcka våra händer med blod. Jag anhåller därför att få betala 1500 kr mer i skatt”, skriver Svenska Freds på sin blogg.


Men det var kört.

I sitt svar, för ett par veckor sedan, skrev Skatteverket att myndigheten tyvärr inte kan tillmötesgå önskan.

”I våra skattelagar och regler ges inte möjlighet att betala in mer skatt än man är skyldig till. Även om ditt syfte är hedersvärt och dina avsikter beundransvärda kan vi inte hjälpa dig.”

 

Dessutom lade handläggaren på Skatteverket till en personlig kommentar:

”Jag respekterar din åsikt men råder dig att istället skänka pengarna till en organisation som arbetar mot vapenindustrin, t ex Svenska Freds. Jag tror att de gör mer nytta där än i regeringens skattkista.”



Hatten av för dig du fina medborgare och hatten av för dig du vettiga handläggare

Inatt Hoppas Jag Rosenbad Brinner - Tänt Med Kärlek Och En Trasa Thinner

DN bjöd på en väldigt tänkvärd och läsvärd ledare för ett par dagar sedan. På med läsglasögonen!
Jag lyfter på hatten för Lena Andersson
.


http://www.dn.se/ledare/kolumner/ordsprak-i-hjarnan

Back To Dungaree High - Just To Get By

Den förmodligen ljumna nyheten att Turbonegro nu väljer att köra vidare trots att den förr i tiden fantastiskt störda och allmänt fantastiska, numera scientologtjockistrubadurindusriwannaben Hank lämnat skeppet nådde mig nyss.

Den tilltänkta sångarn är tydligen president i Turbojugend London och sångare i det skapligt ösiga punkbandet Dukes of Nothing. Vet inte vart jag ställer mig här. Turbonegro borde få dö med värdighet tills Hank inser att det är med deathpunk-hjältarna han faktiskt bör bli ihågkommen och styr upp en ovärdig återförening som inte gör någon glad. Å andra sidan så är Euroboy och gänget alldeles för bra för att ägna sig åt halvhjärtade sidoprojekt med andra halvkända musiker som också blivit av med/tröttnat på sina band.

Tony Sylvester som den blivande vokalisten heter sitter inne på en röst som skulle passa fint till soundet bandet hade fram till Apocalypse Dudes, men skulle kännas fruktansvärt malplacerad på Party Animals och Retox. Den som lever får se. Den som inte lever är död.


Så låter han. Besten från Brittanien.



Så lät dom. Odjuren från Oslo.

A New Hope

Eller nu kanske vi inte ska överdriva, men 90-talisterna har alltid gjort mig lite orolig. Känslan av att den egocentriska och ignoranta entrepenörshetsen som är lite utav en gyllene tråd bland dessa är det som slutligen cementerar det kalla samhället där alla ska göra karriär och skita i allt som inte stärker det egna varumärket och sparkontot. Subventionerad el om man börjar elda med uteliggare? Låter asbra då får jag ju mer pengar över!


Nog av detta dystopiska fan-på-väggen-målande. Skulle egentligen skriva om något som gjorde mig glad.
Bandet Pappa Katt.
En trio slynglar från den fabulösa metropolen Katrineholm. Naiva texter och låttitlar som "Sverigedemokrati", "En riktig jävla arbetarmiddag" och "Onkel Sams visa" till trots. Samt att det låter hellre än bra(behöver absolut inte vara negativt, känslan gör mkt.), men att några 16(?) åringar spelar klassisk svensk punk i Asta Kasks anda ger mig ett stort jävla leende på läpparna. Jag kommer definitivt hålla ett öga på Pappa Katt.


Ett första steg är att överge det sjunkande skeppet myspace för någon mer användarvänlig sida som soundcloud eller reverbnation skulle uppskattas, men jag delar ändå med mig av länken.  http://www.myspace.com/556070213

Start The Riot!

Gör mig som vanligt till åtlöje för de som har insyn till sunkbunkern genom att dansa och hoppa runt och dricka sprit för mig själv medans jag spelar aspepp musik som jag oftast inte får höra hos någon annan eller ute på lokal. Men jag gillart!

Appropå rubriken. Atari Teenage Riot. 90-talet argaste hardcore/techno-band(Nej inte sånt som fula tyskar dansar till medans de knaprar E som femåringar mosar i sig palle Kuling-askar.) Har visst släppt nytt. Som vanligt verkar inte kraftigt bortfall på medlemsfronten hindra comebacksugna legender. Men Alec Empire o co lyckas bibehålla öset från sina glansdagar och samtidigt modernisera sig en liiiiten gnutta. Det här är bra! Jag blir glad. Jag blir arg. Jag blir pepp. Jag vill dansa. Jag vill starta kravaller. Ös! Atari Teenage Riot – Is This Hyperreal?



En spelning att berätta för barnbarnen om. Fyfan.

Rättshaverister är vi allihopa.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/efter-rattsskandalen-bojkotta-griskott_6246184.svd


Jag vet inte vad jag ska säga. Att den såkallade grisskandalen skulle sopas under mattan och glömmas bort var väl ingen högoddsare direkt, men att "aktivisterna" nu dessutom åtalas för olaga intrång och förmodligen kommer att dömas till höga skadestånd är inget annat än ett hån mot allt som heter djurskydd och fungerande rättssystem.
Bara för att det pratas mer om övriga länders missförhållanden inom djurnäringen just nu så betyder det inte att Svenska bönder är ett dugg bättre. bara aningens dyrare för att kunna överleva. 

Mitt beslut att helt utesluta köttet från matlådan känns faktiskt fruktansvärt bra. Jag är inte en sån som tvingar på andra mina åsikter och ideal. Så folk får fortsätta med att frossa i kött för 36kr kilot om det gör dom glada. Jag hoppas bara så innerligt att deras skygglappar också lossnar någon gång i framtiden.

Eating Animals av Jonathan Safran Foer tycker jag att fler borde läsa och sedan ta ställning till hur viktigt köttet är för dem. Att dra ner litegrann åtminstonde tar inte livet av dig.

 

 

Det var allt.


Sunshine In My Veins - Aaaaaaaaaaaaaaaaah

Typ. Asbra dag igår, asbra dag idag. Kan nog inte frammana ens en gnutta hat idag,
tror att jag måste ha injicerat dopamin eller nåt i sömnen. För det enda jag kan komma på som stör mig en smula är folk som går så jävla sakta på stan.
Det blir alltid nån form utav hetsslalom när jag försöker gå i normal takt. Inte okej. Folk som går långsamt och är i vägen borde man skära hälsenorna av. Sen får vi se hur kul dom tycker det är att vara långsamma.

Så jävla bra/coolt/fränt/tufft/fräsigt osv.


Apples, Apples, Apples. Apples Everywhere!


Sitter på jobbet och skummar igenom Ekurirens hemsida, som vanligt är det inte så värst mycket spännande som har hänt. En trivial sak att gnälla på hittade jag dock.

Åkers skola ska utrusta 200 elever i årskurs 6-9 med varsin laptop. Inga fel med det på ytan, datorer är en viktig del av ungefär allt nuförtiden. Vad som sticker i ögonenb på mig är dock valet av dator, i artikeln finns det nämligen en bild på en snorunge med en Macbook Pro-låda i högsta hugg. Detta retar upp mig på ett par sätt som jag ska redogöra här nedanför innan jag återgår till mitt arbete.

1. Det är inte direkt en budgetdator skolan klipper till och delar ut till ungarna som ändå inte kommer att utnyttja den till fullo. Borde finnas vettigare saker att göra för dom pengarna.
Jag menar, vad ska en sjätteklassare göra med en Mac för 15 000 som han inte kan göra på låt oss säga en Acer för ungefär 4000?

2. Grattis ni har nu lyckats värva ytterliggare 200 medlemmar till Applesekten. Deras föräldrar kommer nu att vara dömda till att lyssna på ungarnas tjat till öronen trillar av varje gång Steve Jobs lanserar en ny överprisprodukt.

3. Måste dock lyfta på hatten för Apple. en sånhär sektliknande kult runt något helt ovettigt har inte skådats sen organiserad religion lanserades.

http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1075534-200-datorer-ska-lyfta-akers-elever


Rubriken är en parafras på The Cramps-låten Eyeball in My Martini. Inlägget bör därför läsas med samma hets och frenesi som Lux frammanar.

Goodnight And Goodluck

En vän till mig delade med sig av denna på facebook och påminde mig om hur lysande Volk-skivan är. Laibach i största allmänhet med för den delen. godnatt.


Another sleepless night - Just Kill Me Now, Allright?

Totalt 1,5 timmes sömn inatt. Inte okej någonstans faktiskt. Mår skit, kroppen hänger inte med och jag tror att jag hallucinerar lite smått också. Det är tur att jag inte arbetar med mediciner eller nåt sånt.


No way, José!


World Destruction! Kaboom! Kaboom! Kaboom!


Appropå tidigare utlägg.


Headless pride - Dumb & Dumberer Wants Me To Join In On The Ride - But I Just Don´t Want To..


Då är den då här igen, dagen då statusuppdateringar angående nationell stolthet står som spön i backen. Alla dessa knivskarpa argument och åsikter får mig att vilja limma fast min egen handflata i ansiktet så att jag fastnar i en eternal facepalm.
"Tänker fira nationaldagen med stolthet, man vet aldrig när det förbjuds.", "Uppmanar alla att fira idag, snart är burka folkdräkt." "Buhuhu några ungar i nån skola får inte sjunga vår stolta nationalhymn på avslutningen." "Valfritt skämt om Mona Muslim." "Ytterliggare idiotiska uttalanden." "Se på Norge där är dom stolta över sitt land."

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Så kallad nationell stolthet är bara så urbota korkad, vad är det som säger att man är stolt över att vara född på just den här landplätten?
Det finns väl en del saker att vara stolt över, eller rättare sagt personer. INDIVIDER. Inte nödvändigtvis svenskar.
Det är ungefär samma sak som det här med landslagsidrott. Samla ihop ett gäng idrottsmän som inte direkt känner varandra eller ibland ens tycker om varandra och klä dom i gult och blått. Genast är det "VI" som spelar och som ska visa att "VI" är bättre än andra länder.

Norge firar rejält ja. Kan det vara så att den dagen faktiskt har en riktig anknytning till historien där? Hmm.
Svenska flaggans dag, vad hände då? Blev vi till slut ett självständigt land efter århundranden av terror och ockupation av Valloner och Danskjävlar? Eller var det så att en regeringsform som ingen vet vad den innebär ens undertecknades detta datum?
Just det så blev ju Knäckebrödsgustav vald till kung också...

Det ÄR en röd dag så hissa era flaggor och nöj er med att ni är lediga så att ni med gott samvete kan åka runt i er volvo 240, dricka smuggelöl(Sossarna vill bara ha massa alkoholskatt som sen går till flyktingar.) och skråla till Ultima Thule.

För övrigt, varför ska man sjunga "Du gamla, du fria" på skolavslutningen? Jag ser liksom inte kopplingen.

Jag önskar er alla imbeciller en facehugger var i present på er speciella dag.

Soundtrack till detta inlägg: Totalt Jävla Mörker - Söndra & Härska

Dig yourself a hole in the ground Push up daisies six feet down Take a dirt nap, buy the farm Inject a bubble in your arm

En återknytning till ett gammalt inlägg. Fråga mig inte hur eller varför jag lyckades snubbla över detta. För jag har ingen aning. Raubtier visar att dom förtjänar sin plats som sveriges sopigaste människor tillsammans med Ralf Gyllenhammar och Sabaton.
Mats Alm och Carl Bildt aint got shit on theese bitches!


DÖ! DÖ! DÖ! DÖ! DÖ! DÖ! DÖ! DÖ DÖ!





Jag måste rena min och bloggens själ litegrann känner jag så vi avslutar med en fin bit innan jag kryper ut i friska luften.


Totta Jävla Näslund. Fantastiskt.

Psykets Heroin

Sitter här och äter black Metal-frukost(Nej inga getter, kristna oskulder eller bandmedlemmar ingår i kosten. Det är yoghurt ackompanjerat av black metal i högtalarna.) Det lyssnar jag på för att jag är arg. arg på mig själv som inte har orkat handla livsmedel i veckan, arg på företeelsen pulverkaffe och argast av allt på människor som på fullaste allvar menar att pulverkaffe är ett fullgott substitut till den riktiga varan, det är ju skitäckligt!
Folk som gillar detta borde smaklökslobotomeras och sedan tjänstgöra som försökspersoner istället för oskyldiga djur.

Som ni kanske förstår här så gillar jag inte pulverkaffe.




No chance, Lance!

Like sand through the hourglass...(Day 15)

Day 15 – A song that describes you

Den här utmaningen vara klurigare än vad jag hade väntat mig kan jag konstatera såhär halvvägs in. Jag vet inte vem jag är eller hur jag skulle beskriva mig, än mindre komma på en låt som beskriver mig. Min partner in crime Lennart bestämde för ett gäng år sedan att Son Of Evil med G.G Allin var min themesong. Kul javisst, men kanske inte så passande.

Nå, vad är jag för en dänga?

Njaa....


RSS 2.0