Amazing News! This Just In!

Ola Lindholm hängde tydligen med en känd Knarkhuligan på ett ölhak.




Jag älskar kvällstidningsjournalistik. Senapsgas. Nu.

My mind is like a revolving door. I just can´t seem to leave the second floor.

Typ så är det. För helvete människa ta ett steg, åt något håll. Gör det bara.


Annars så är det fan skitjobbigt att flytta från en äcklig liten hyresetta tydligen. Det känns som att jag har någonsorts jour. Det bara ringer folk hela dagarna, sen när jag inte har nån mottagning på jobbet blir dom nippriga och ringer hyresvärden som ringer mig och frågar varför jag inte svarar. Jag säger att jag inte kan, sen ringer folk igen och ska komma och titta då och då. Jag kan knappt lämna lägenheten, får bara sitta här som en tredje klassens mäklare och vänta på folk...


Imorrn är dock butiken stängd. Jag ska bannemig ut i skogen!

Whats He Building In There?

Gudars skymmning som jag har längtat! Äntligen dyker det äntligen upp något nytt från monstret/geniet/Guden Tom Waits. Albumet Bad As Me släpps visst den 25e oktober, men singeln med samma namn finns tillgänglig för lyssning i detta nu. Han har dragit ner på skrovlande en del och ylar något ljusare i verserna än vad man är vad vid på senare år. Det låter dock mkt lovande. Samma långsamt malande nästan funkiga sound som på Real Gone. Det kan inte bli den 25e oktober tillräckligt snabbt!


Förväntningar, jag har dom.


Come On And Cleanse My Soul, Now!

Jag har inget att tillägga.


Pepp From Above 1979

Gaaaah! Åttonde oktober! Fantastiskt!

 


It´s always sunny in the minds of of the lesser minds

Dagens(Eller om det var gårdagens.) stora media/nöjes-nyhet var visst att det blir inte mindre än tre säsonger till utav det mentala avskrapet till komediserie Solsidan. Jag behöver ju egentligen inte reta upp mig, så man kan tycka att jag är jävligt pretto. Fine, men jag är så jävla trött på att 99% av den svenska befolkningen prompt ska prata om serien var eviga dag när den sänds och sen tycka att det är nåt fel på mig som inte tittar på den..


Nåja jag får väl avskärma mig från omvärlden när det är dags igen, det är en liten tröst att det iaf inte är mina licenspengar som bekostar skiten för då skulle SVT få smaka senapsgas.

För övrigt så ska kanal fem gör en svensk ripoff på Saturday Night Live. Det ska bli "ett humorprogram för hela familjen".

Okej då. Senapsgas. Nu. Överallt.


Avslutar med ett själsligt- och mentalt plåster på såren.


Cheese My Cherrypie!

Torka här igen. Sorry.

Sa ju att jag skulle bjuda på ett awesome pajrecept för ett tag sen. Enjoy!


Ingredienser

Pajskal
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl eller annat mjöl om man vill vara nyttigare. Jag körde 50/50 med siktat dinkelmjöl och sojamjöl
1 krm salt
2 msk vatten

Fyllning
4 st
1 dl gräddfil
2 st ägg
2 dl Smakrik riven ost, typ parmesan eller västerbotten
100 gram Chevré


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med vetemjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Plasta in och ställ i  kylen i typ 30 minuter.

2. Skala och klyfta rödbetorna och sprid ut dem på en ugnsplåt. Placera högt upp i ugnen och grilla klyftorna i 5-10 minuter. Mixa klyftorna med gräddfilen. Häll i en bunke och blanda med ägg och riven ost. Smula ner chévreosten. Fyllningen ska vara en lös smet, du kan ha i  lite mjölk om det blir för torrt. Salta och peppra.

3. Tryck ut degen i en vettig pajform och grädda i 10 minuter. häll i rödbetssmeten och grädda pajen i cirka 30 minuter, tills fyllningen stannat.


4. Ät den tokgoda pajen tillsammans med en enkel  tomat & lök-sallad och stuvad spenat upppiffad med en riven vitlöksklyfta och en liten näve riven parmesan.

5. Skicka tackkort till mig för denna fantastiska rätt.

Som måltidsdryck rekommenderar jag en schysst IPA.


I saw the best minds of my generation destroyed by madness...




Ni som inte är helt tappade bakom en vagn kanske anar att detta inlägg kommer att ha med Allen Ginsberg att göra. Rätt!



Jag hade nämligen den goda smaken att spendera den gångna söndagskvällen delvis genom att titta på filmen "Howl".

Filmen som handlar om en av 1900-talets viktigaste dikter, den efterföljande publikationsrättegången och en gnutta om mannen bakom skrivmaskinen var förvånadsvärt bra. På pappret lät 90 minuter film om en dikt inte som en speciellt bra idé.

Men när det handlar om dikten som anses vara en av grundpelarna inom beatpoesin och när dikten bildsätts med snygga och "tidsenliga" animationer och när författaren gestaltas utav James Franco. Då blir det fan bra ändå.

Filmen är uppbyggd i tre olika delar, precis som dikten i sig. En del är helt enkelt en uppläsning av dikten, ibland återgiven som en uppläsning av dikten av författaren men oftast animerad.
En del återspeglar rättegången och den tredje är helt enkelt en intervju med Ginsberg.


Filmen är ordentligt snygg, Franco är otroligt bra och dikten är episk. Kort sagt, filmen rekommenderas.

Just A Smalltown Girl Livin In A Prejudiced World

Homosexuell: Även kallad bög, fjolla, sån där m.m

Naturlig Förekomst: I garderober och liknande skrymlsen stora delar utav året.


Kännetecken: Väldigt lätta att urskilja från heterosexuella artfränder, Gillar schlagermusik, att festa loss ordentligt en vecka om året även kallad Prideveckan, Vill ofta stå i centrum och bjuder gärna på sig själva.


Samliv: Då fortplantning inte är möjlig så har den homosexuella rasen siktat in sig på att idka könsumgänge med så många som möjligt utav samma kön, oavsett läggning. Alla ska med.

 

 

Heja 2011!

 


No. Im alphamale!

Åfest i helgen, som vanligt innebär det en radda lokala och icke lokala band för folket i stan att avnjuta. Bland annat mina kamrater i det relativt nya bandet Alfahanne som gör sin scendebut imorrn, så vad passar bättre än att göra lite skamlös reklam för bandet?

Bandnamnet och låttitlar som "Skallerormsgift", "En Chans Att Sumpa Allt" och "Blodad tand" skvallrar kanske om att det låter ganska kargt och hårt. Till viss del ja, men bandet svänger sig med en lite mjukare nästan popig touch så jag vet inte riktigt i vilket fack man ska placera dom i om man nu prompt måste det.
Jag gillart iallafall och det tycker jag att ni med ska göra.

Lyssna då.
http://www.reverbnation.com/alfahanne





För övrigt så åt jag precis en skitgod rödbets/chevré-paj. Det kanske kommer ett recept om nån dag om jag orkar.

Burning bridges - Since 1987.

Kanske inte är världens smartaste grej att kalla sin kollega för en lågpannad sopa. Men till mitt försvar så förtjänade han det.







Brobrännare. Bliv vid din läst.

Greed. Money. Useless Children

Som vanligt så duggar dom vettiga diskussionerna och skarpa åsikterna tätt här på jobbet. När jag kom in i omklädningsrummet hörde jag mina kollegor prata om den skeva medieexponeringen Norgepsykopaten kontra händelserna i Syrien och den akuta svälten i NordAfrika. Det lät till och med vettigt en liten stund. Innan ämnet gled in på att skänka pengar och hjälpa till.
Ingen utav männen i omklädningsrummet kunde ens tänka sig att skänka en endaste krona till någon hjälporganisation. "Ger jag hundra spänn så är det väl kanske 50 öre som kommer fram, om ens det." och "Nä jag ger gärna pengar men då åker jag fan ner själv och ger dom pengarna själv!"
Knivskarpa argument och väldigt pålästa uttalanden som ni ser. Jag förstår att folk tappar förtroendet för hjälporganisationer när skandaler som den för något år sedan avslöjas, men det krävs inte så jäkla mycket klickande för att se att din dyrbara hundralapp faktiskt kommer till användning och hjälper till att rädda liv.

Jag har lärt mig att inte ge mig in i etiska, moraliska eller politiska ordgemäng på arbetsplatsen, det är ändå ingen som förstår mig eller kan komma med konkreta argument till varför man ska vara ett egoistiskt svin nuförtiden så jag biter mig som vanligt i kinden och tänker att det där med 2012 inte låter så dumt. World destruction.

 

 

Släpp sargen för helvete!


And all her mystery dwelled within her black hair

Jag citerar ett pressmeddelande som gjorde min dag.

"PJ HARVEY är en sällan sedd gäst på våra breddgrader. I somras uppträdde hon på Roskildefestivalen. Senaste Sverige besöket (med John Parish) var på Nalen i maj 2009. Det är därför ett nöje meddela att hon kommer till Sverige för en konsert i Stockholm. Den 21 oktober spelar PJ Harvey på Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släps den 8 augusti.

Med sitt åttonde studioalbum ”Let England Shake” bevisar PJ Harvey återigen sin storhet som singer/songwriter. Albumet är en intelligent och vass politisk kommentar både till världsläget och situationen i England. Recensionerna har varit strålande i såväl internationell som svensk press. Den belönades bl a med toppbetyg av NME."


Peppen!


Worn out. Needs winding down.

Tre timmars sömn, åtta timmars arbetsdag, en gnutta städning och sen en knapp mil i löpskorna. Det är inte en underdrift att kalla mig slut. Därför får jag sitta i soffan och njuta av ett glas Jura och artisten nedan.

Fy jävla fan så bra.

Rubba inte mina cirklar!

Eller förresten, kom igen. Gör det bara.

RSS 2.0